Tiedotteet

Waltti-kortin lataamiseen bussissa tulee 2 € lisämaksu

Korttien lataaminen busseissa hidastaa hieman matkantekoa, joten lataamista halutaan ohjata enemmän nettiin. Netissä ja kuntien omissa palvelupisteissä Waltti-korttien lataaminen säilyy maksuttomana. Kotkan lisäksi uudistus koskee Pyhtään ja Haminan alueen Walttikortti-liikennettä.

Kotkan seudun linja-autoissa käytettävää Waltti-korttia on aiemmin voinut ladata busseissa ilman erillistä latausmaksua. Lokakuun 1 päivästä lähtien Waltti-kortin lataamisesta bussissa aletaan periä 2 euron lataamismaksu.

Palvelupiste Ruorissa, Huutjärven kirjaston palvelupisteessä tai Waltin nettikaupassa tehdyistä latauksista ei edelleenkään peritä mitään lisämaksua lataamisesta.

Busseissa tehdään vuodessa noin 23 400 Waltti-lippujen lisälatausta
Kotkan seudun busseissa tehdään vuodessa noin 23 400 Waltti-lippujen lisälatausta, joiden rahallinen arvo on yli 820 000 €. Bussilatausten osuus kaikista latauksista on 41,5 %. Bussilinjoista eniten latauksia tehdään linjalla 1 (4.437 kpl/v.), linjalla 27 (2 801) ja linjalla 13 (2 185). Toistaiseksi latauspalkkio on peritty ainoastaan Karhulan ja Haminan R-kioskien palvelupisteissä. Niissä latauspalkkio on 3,06 prosenttia kortille ladattavan tuotteen arvosta. Esimerkiksi 40 euron latauksesta palkkiota peritään 1,22 euroa. R-kioskien latauspalkkiot säilyvät ennallaan.

Lisälataukseen kuluu aikaa puolesta minuutista minuuttiin.
Asiaa valmistelleen liikennepäällikön Simo Virtasen mukaan lisälataukset busseissa hidastavat matkaa ja aiheuttavat osaltaan myöhästymistä. Lisälataukseen kuluu aikaa puolesta minuutista minuuttiin. Esimerkiksi linjalla 1 lisälatauksia tehdään 17,6 jokaista arkipäivää kohti.

Linja-autolatauksista peritään lisämaksua myös muissa kaupungeissa. Kouvolassa ja Hämeenlinnassa bussilatauksen lisämaksu on kaksi euroa, Kuopiossa kolme sekä Lahden seudulla, Rovaniemellä ja Mikkelissä neljä euroa.

Comments are closed.