Tiedotteet

Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien linja-autoliikenne

Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien aikana on runsaasti lisävuoroja Kotkan linja-autoliikenteessä. Tapahtumien alkaminen jo keskiviikkona 12.7. on huomioitu lisävuoroilla, mutta suurin lisäliikenne käynnistyy torstaista 13.7. alkaen. Tällöin pääsee esim. Metsolaan ja Länsi-Kotkaan yö 03.00 saakka, Haminaan ja Karhulaan klo 02.05. saakka. Myös Kotkan muihin kaupunginosiin on paljon lisävuoroja.

Tall Ships Racen ja Kotkan Meripäivien erillisiä linja-autoaikatauluja on saatavana paikallisliikenteen linja-autoista ja mm. palvelutoimisto Ruorista, Kotka-Haminan matkailutoimistosta Kauppakadulta, Maretariumista, Merikeskus Vellamosta sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellilta.

Haminassa aikataulut löytyvät kaupungin matkailutoimistosta sekä Haminan Matkahuollosta.

Lisäksi aikataulutiedot löytyvät tapahtumien aikana kaikilta Kotkan ydinkeskustan keskeisiltä pysäkeiltä sekä erillisistä informaatiotauluista, joita on mm. Meripäiväalueella, Sapokassa sekä Vellamon edessä.

Paikallisliikenteen siirryttyä 1.7.2016 Kotkan kaupungin hallintaan, on taksat edulliset myös Meripäivien aikana. Yölisää ei enää veloiteta ja alle 7 vuotiaat lapset kulkevat maksutta linja-autoissa.

Kaikki aikataulut löytyvät myös internetsivuilta www.kotkanaikataulut.fi

A) Länsi-Kotkaan
bussit ajavat normaalien kesäaikataulujen mukaan klo 23.00 asti, jonka jälkeen liikenne to-su välisinä öinä ajetaan Norskankadulta – Kauppatorilta linjalla 13, 30 minuutin välein. Viimeinen lähtö Kotkasta on 03.00. Reitti kulkee Kotkan keskustasta, Metsolan, Lankilan ja Aittakorven kautta Karhuvuoreen ja sieltä edelleen Mussaloon ja tarvittaessa Santalahden leirintäalueelle.

B) Muiden kaupunginosien
bussit ajavat Kotkansaarelle normaalien kesäaikataulujen mukaan. Lisäksi eri linjoilla on ylimääräisiä vuoroja Kotkan keskustaan alkuiltaisin. Keskustasta päin on normaalien vuorojen lisäksi runsaasti ylimääräisiä yövuoroja Kotkan eri kaupunginosiin.

C) Haminan suuntaan
Haminaan (Karhulan kautta) ajetaan meripäivien aikana ylimääräisiä yövuoroja. Viimeiset lähdöt ovat torstai, perjantai ja lauantai öinä klo 2.05.

D) Santalahti
Santalahden ja Kotkan keskustan välinen liikenne kulkee viimevuotiseen tapaan. Monisteet sekä opasteet Santalahden liikenteestä ovat myös englannin kielellä. Tarkat tiedot Santalahden liikenteestä löytyvät linja-autoista, netistä, keskustan pysäkeiltä sekä Santalahden leirintäalueelta ja hotellista.

Meripäivien bussiliikenteen ajoreitti noudattaa normaaleja bussireittejä. Keskiviikon 12.7.2017 avajaisparaatin aikana ajetaan keskustassa ”tilanteen mukaan”. Matkustajia kehotetaan varautumaan ruuhkiin ja varsinkin avajaisiin kannattaa matkustaa hyvissä ajoin. Muutoinkin Kotkan kaupunki toivoo käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä.

Lisätietoja antaa lehdistölle tarvittaessa Raimo Oksala,
tiedotuksesta vastaavana Henrietta Mediat Oy:stä, puh. 05-2601 450 tai 0400-659 487

Comments are closed.