Tiedotteet jonnejaminne.fi

Liikennepoikkeuksien informointi

Esim. runsaasta lumentulosta johtuvat vaikeat keliolosuhteet voivat lisätä liikennepoikkeuksia paikallisliikenteessä.
Tässä tietoa ja vinkkejä miten poikkeuksista infotaan ja muutoksia voi seurata.

  1. Reittioppaan reaaliaikainen bussien liikkuminen

Bussien liikkuminen näkyy reaaliaikaisesti Kotkan seudun reittioppaassa. Reittiopas löytyy osoitteesta kotka.digitransit.fi sekä Waltti Mobiili -sovelluksesta.  Liikkeellä olevan bussin sijainnin saa näkyviin esimerkiksi laittamalla hakuun kyseisen linjan numeron, huomaa tuon jälkeen tulevat eri reittivaihtoehdot. Reittioppaan aikatauluissa vihreällä ovat ennusteaikoja, jotka perustuvat liikkeellä olen bussin sijaintiin. Huomioitavaa on, että toteuma voi poiketa hieman näistä vihreistäkin ennusteajoista. Mikäli reittiopas ei näytä bussia liikkeellä pitkään aikaan, on mahdollista että bussivuoro ei ole liikkeellä tai se on hyvin paljon myöhässä. Pääsääntöisesti selvästi yli 15 min myöhässä lähtöpysäkiltä lähteviä vuoroja ei ajeta.

2. Liikennepoikkeukset -sivu

Kotkan seudun paikallisliikenteen äkillisiä poikkeuksia julkaistaan Kotkan seudun bussiaikataulut-sivuston Liikennepoikkeukset sivulla: Liikennepoikkeukset

Liikennepoikkeukset -sivulla mainitaan mahdollisesti perutut vuorot liikennöitsijöiden ilmoitusten mukaan. Tieto tulee usein jälkikäteen, esim. autorikon tms. syyn myötä perutusta vuorosta. Poikkeukset ovat näkyvissä noin viikon ajalta. Sivua ei pääsääntöisesti päivitetä iltaisin ja viikonloppuisin.

Liikennepoikkeukset-sivuun on myös linkki aikataulusivuston etusivulla. Sivulle kotkanaikataulut.fi on uudelleenohjaus osoitteesta jonnejaminne.fi niin kauan kunnes uudet jonnejaminne.fi -sivut ovat julkaistu.

3.  Reittioppaan häiriötiedotteet

Reittioppaaseen päivitetään häiriötiedotteita liikennöitsijöiden ilmoitusten mukaan. Reittiopas löytyy osoitteesta kotka.digitransit.fi sekä Waltti Mobiili -sovelluksesta.  Tiedotteita ei pääsääntöisesti päivitetä iltaisin ja viikonloppuisin. Tärkeät häiriötiedotteet näkyvät heti reittioppaan etusivulla. Muita häiriötiedotteita näkyy esimerkiksi reittioppaan valikon kohdasta Häiriöt ja poikkeukset. Häiriötiedote perutusta vuorosta näkyy reittioppaassa pääsääntöisesti kyseisen vuorokauden loppuun, jolloin peruttu vuoro on.

Comments are closed.