Tiedotteet jonnejaminne.fi

Helsingistä ja Porvoosta bussilla Kotkaan kahdeksaksi

Helsingistä, Porvoosta ja Loviisan sekä Pyhtään rampeilta pääsee Kotkaan nopealla bussiyhteydellä. Ajoaika Helsingistä on vain 2 tuntia.

Vuoro kulkee arkisin ma-pe ja liikennöinnistä vastaa Jyrkilä Oy 22-paikkaisella pikkubussilla. Lähtö on 5:45 Helsingin Kampista.

Kampista 5:45 lähtevällä Helsinki-Porvoo-Kotka pikavuorolla on vaihtomahdollisuus linjalle 1 Karhulaan ja Haminaan Korelan, Langinkosken tai Keskussairaalan pysäkillä. Ohessa kartta Korelan vanhan hautausmaan kohdan vaihdosta, jossa odotusajaksi jää reilu 10 min (linja 1 pysäkin kohdalla noin klo 7:45). Linja 1 on Karhulassa 7:55 ja Haminassa 8:20.  Linja 1, reitti ja kartta
Helsinki-Kotka vuorossa ostettu lippu sisältää automaattisen vaihto-oikeuden. Vaihto on voimassa myös muilla Kotkan paikallisliikenteen linjoilla.

Liikennöinti on suunniteltu erityisesti Kotkaan töihin ja opiskelemaan tuleville. Hankinnan taustalla on mm. Cursorin ja Kymsoten toive nopeasta linja-autoyhteydestä Kotkaan, siten että vuorolla ehtii Kotkaan töihin/opiskelemaan klo 8:00:ksi.

Helsingissä lähtö on Kampin terminaalista ja sen jälkeen pysähdytään vain Oopperatalon ja Viikin pikavuoro-pysäkeillä. Porvoossa pysähdytään linja-autoaseman lisäksi Näsin ja Loviisantien pikavuoropysäkeillä, Loviisassa ja Pyhtäällä ainoastaan aikataulun mukaisilla moottoritien ramppien pysäkeillä. Kotkassa poistumispysäkkejä ovat Sutela, Korelan pysäkki, Langinkosken kirkko, Keskussairaala, keskuskoulu, linja-autoasema ja kauppatori.

Vuoro rahoitetaan lipputulojen lisäksi Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Kymsoten ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin avustuksella.

Edullisimmillaan matkalippu on Helsingistä Kotkaan Waltti-arvolipulla aikuisilta 13,60 euroa ja Junioreilta (7-16 v.) 8.50 euroa. Loviisasta vastaavat summat ovat 5,60 euroa ja 3,20 euroa. Linjalla voi maksaa Waltti-tuotteiden lisäksi myös Matkahuollon sarja- ja kertalipuilla. Lisätietoa Waltti-kortista: www.waltti.fi

Comments are closed.