Lipputuotteet ja hinnat

waltti logo

Waltti-matkaliput ja hinnat
Maksuvyöhykkeet

Lipputuotteiden koko hinnasto 1.5.2023 alkaen (pdf)Kotkan seudun liikenteen vuoroissa voi maksaa matkan käteisellä, Waltti-matkakortilla tai etukäteen ostetulla mobiililipulla (mm. Waltti Mobiili-sovellus). Pankkikortti käy maksuvälineenä vain Kotkan ja Pyhtään palvelulinjoissa (Jyrkilä Oy:n ajamat  vuorot).

Maksuvyöhykkeet:


Huomioita:

1) Busseista lippuja voi ostaa pääsääntöisesti vain käteisellä rahalla. Pankkikortilla voi maksaa toistaiseksi vain Kotkan ja Pyhtään palvelulinjoissa (Jyrkilä Oy:n ajamat  vuorot).

2) Mobiililippujen kertamatkojen hinnat poikkeavat yllä olevista (esim. Waltti Mobiili-sovelluksessa hinta on käteistä halvempi, mutta Waltti-arvolippua kalliimpi). Lue lisää mobiililipuista: mobiililiput

3) Yllä olevien lisäksi myynnissä vuorokausilippu joko pahvisena Waltti-korttina (ks alla) tai Waltti mobiili-sovelluksesta. Pahvisen Waltti-kortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimaushetkestä ja Waltti Mobiilin vuorokausilipun voimassaolo ostohetkestä.

4) Toisen asteen opiskelijoilla, joilla on KELAn kriteerien mukaisesti mahdollisuus tuettuun koulumatkaan, on mahdollista hankkia Kelan tukema Waltti-kausilippu. Lue lisää: waltti.fi/koulumatkatukilippu sekä kela.fi/koulumatkatuki . HUOM: ohjeet lukukaudeksi 2023-2024: Kelan myöntämää koulumatkatukea haetaan verkkohakemuksella OmaKelassa. Tuen hakeminen itsenäisesti edellyttää, että opiskelijalla on käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
Huom 2: Kotkan seudun (Kotka-Hamina-Pyhtää) alueella 2. asteen KELA-tueton lipun saa verkkokaupassa näkyviin valitsemalla kaikki vyöhykkeet A-D.

5) Arvolippujen hiljaisen ajan alennus on voimassa arkisin klo 17.30–23.59, viikonloppuisin sekä arkipyhinä. Senioreiden hiljaisen ajan alennus on arkisin klo 9–14 + 17.30–23.59 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä.

6) Liikenne Vuorelan vuoroissa, jotka näkyvät aikatauluissa Haminan alueella (linjat 74, 77 ja 78), käyvät Waltti-tuotteista toistaiseksi 14.11.2022 lähtien vain Waltti-korttien kausituotteet (eivät arvotuotteet tai mobiililiput). Ko. vuoroilla käyvät lisäksi käteinen raha sekä Matkahuollon tuotteet. (päivitys 1.11.2022)

7) Muiden kumppanien myymistä lipuista mobiililippuina kelpaavat Kotkan seudun paikallisliikenteeseen ostetut liput seuraavilta kumppaneilta: Semel Reissu, Matkahuolto / Reitit ja Liput, Onnibus.com (alkaen 4.1.2023).

8) Peruskoululaisten Waltti-bussikortit kodin ja koulun välistä matkaa varten toimitetaan kouluilta oppilaille.

Matkakortti- ja matkustusehdot

Waltti-tuotteiden lataus/hankkiminen

Waltti-nettikaupassa ja palvelupisteissä tehdyistä latauksista ei peritä mitään lisämaksua.
R-kioski perii asiakkaalta palkkion, joka on 3,06 % (alv 0 %) latauksen arvosta. Esimerkiksi aikuisen 30 päivän 1 vyöhykkeen kausituotteen 52 €:n lisäksi asiakkaalta peritään n. 2 €:n latausmaksu.
Waltti-kortin lataamisesta bussissa peritään 2 euron latausmaksu.

Uudet, toisen asteen opiskelijoiden KELA-tuetut kortit ovat saatavilla nettikaupasta, Ruorista, Huutjärven kirjastosta ja Haminan Linnoituksen uimahallista. Lisälataus onnistuu myös busseissa (latausmaksu 2 €).

Uusi Waltti-matkakortti maksaa 5 € ja palvelupisteistä ostettava heijastava matkakorttikotelo 1 €.

Erilaisia lipputuotteita

Kymenlaakso-lippu on Kotkan seudun ja Kouvolan paikallisbussien ja lähijunien yhteislippu.
Kymenlaakson alueella on käytössä Kymenlaakso-lippu, joka toteutetaan Kotkan kaupungin, Kouvolan kaupungin ja VR:n yhteistyönä.  Lippu käy sekä Kotka–Kouvola -junaan että Kotkan seudun ja Kouvolan paikallisbusseissa. Tuote ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksella valitsemalla alueeksi Kymenlaakso. Muilla Waltti-tuotteilla ei voi matkustaa junissa! 

Waltti-vuorokausikortti
Vuorokausikortti on kertaladattava pahvinen kortti, johon voi ladata matkustusoikeutta hintaan 8 €/vuorokausi. Kortin voi ostaa palvelupiste Ruorista. Kortti on kätevä esimerkiksi matkailijoille tai muille alueella vierailijoille. Kortilla voi matkustaa rajattomasti voimassaoloajan. Voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta eli matkasta.

Semel Reissu mobiililippu
Mobiililipun voimassaoloaika on ostohetkestä 90 minuuttia, ja se on ostettava ennen linja-autoon nousua.

Muut Mobiiliput: Kotkan seudun paikallisliikennelippuja voi ostaa myös seuraavista kumppanimyyntipaikoista: Matkahuollon Reitit ja Liput-sovellus ( lue lisää Matkahuollon sivuilta) sekä Onnibus.com myyntikanavat (lue lisää Onnibus.com sivuilta).

Veteraanikortti 
Sotaveteraaneille tehdään maksuttomaan matkustamiseen oikeuttava matkakortti Waltti-palvelupisteessä. Matkustusedun käyttöönotto edellyttää henkilöllisyyden todistamista sekä tarvittavien veteraani- tai sotainvaliditodistusten esittämistä. Etu on voimassa Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueen Waltti-liikenteessä.

EU:n vammaiskortti bussiliikenteessä
Matkustajana olevan vammaisen henkilön avustaja saa matkustaa ilmaiseksi, mikäli vammainen henkilö esittää henkilökohtaisen EU:n vammaiskortin, jossa on avustajantarvetta osoittava A-tunnus.

Lemmikit, tavarat ja lastenvaunut

Pyörät ja lemmikit busseissa

Lastenvaunujen kanssa matkustavat

Rollaattorien kanssa matkustavat voivat matkustaa ilmaiseksi kaupunkibussikalustolla arkisiin klo 9–14  (etu voimassa 2023 alusta – lue lisää)

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörän käyttö maksetaan Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä Donkey Republic -mobiilisovelluksella. Waltti-tuotteilla ei voi maksaa kaupunkipyörien käytöstä.

Katso lisää kaupunkipyöristä:

Kotkan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)

Haminan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)

Pyhtään kaupunkipyörät (Kaakau.fi)