Lipputuotteet ja hinnat


Waltti-matkaliput ja hinnat
Maksuvyöhykkeet

Kotkan seudun liikenteen vuoroissa voi maksaa matkan käteisellä, Waltti-matkakortilla tai etukäteen ostetulla mobiililipulla (mm. Waltti Mobiili-sovellus). Pankkikortti käy maksuvälineenä vain osassa vuoroista (Jyrkilä Oy:n ajamat  vuorot).


PALVELUPISTEET:

KOTKA
Asiakaspalvelupiste Ruori
Kustaankatu 2
(kaupungintalon alakerta, käynti Keskuskadun puolelta)
Puh. 05 234 4444
Katso ohjeet soittamiseen

Aukioloajat

R-Kioski (Karhula)
Eteläinen Karjalantie 3 aukioloajat

HAMINA
Linnoituksen uimahallin kahvio, Puistokatu 1
Aukioloajat

PYHTÄÄ
Pyhtään kirjasto
Huutjärventie 30
Aukioloajat

Huomioita:

1)busseissa lippuja voi maksaa pääsääntöisesti vain käteisellä rahalla, ei pankkikortilla.

2) Mobiililippujen kertamatkojen hinnat poikkeavat yllä olevista (esim. Waltti Mobiili-sovellus).

3) Yllä olevien lisäksi myynnissä vuorokausilippu joko pahvisena Waltti-korttina (ks alla) tai Waltti mobiili-sovelluksesta. Pahvisen Waltti-kortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimaushetkestä ja Waltti Mobiilin vuorokausilipun voimassaolo ostohetkestä.

Maksuvyöhykkeet, kartta

Waltti-tuotteiden lataus/hankkiminen

Waltti-nettikaupassa, Kotkan Palvelupiste Ruorissa, Haminan Linnoituksen uimahallin palvelupisteessä sekä Pyhtään Huutjärven kirjaston palvelupisteessä  tehdyistä latauksista ei peritä mitään lisämaksua.

Waltti-kortin lataamisesta bussissa peritään 2 euron lataamismaksu. 

R-kioski perii asiakkaalta palkkion, joka on 3,06% (alv 0%) latauksen arvosta. Esimerkiksi aikuisen 30 päivän 1 vyöhykkeen kausituotteen 52 €:n lisäksi asiakkaalta peritään n. 2 €:n latausmaksu.

Uudet, toisen asteen opiskelijoiden KELA-tuetut kortit ovat saatavilla Ruorista, Huutjärven kirjastosta ja Haminan Linnoituksen uimahallista. Lisälataus onnistuu myös busseissa ja Waltin nettikaupassa.

Waltti-mobiililippu 
Kotkan, Haminan ja Pyhtään joukkoliikenteessä voi maksamiseen mobiililippua. Maksumuoto on helppokäyttöinen tapa maksaa ja edullisempi kuin normaali käteismaksu. Lue lisää mobiililipuista: mobiililiput

Tavarakuljetus busseissa
Pyörät, lemmikit ja lastenvaunut

Kymenlaakson paikallisbussien-ja lähijunien-yhteislippu (Waltti mobiili Kymenlaakso)
Kymenlaakson alueella on käytössä uudenlaisia vyöhykelippuja, jotka toteutetaan Kotkan kaupungin, Kouvolan kaupungin ja VR:n yhteistyönä.  Yhteislipputuote kelpaa sekä Kotka – Kouvola –junaan etä Kotkan seudun ja Kouvolan paikallisbusseissa. Tuote ostetaan Waltti mobiili -sovelluksen kautta valitsemalla alueeksi Kymenlaakso. Huom: muilla Waltti-tuotteilla ei voi matkustaa junissa! Huom2: toistaiseksi Waltti mobiilin Kymenlaakso-lipun QR-koodi ei toimi Kotkan seudun bussien QR-lukijoissa, näytä lippu kuljettalla, joka tarkistaa lipun voimassaolon.

Kesälippu 90 päivää
Kuten 30 päivän lippu, mutta tuotteen myyntiaika netissä ja palvelupisteissä on 1.5-16.6.2022. Tuotteen voi ostaa netistä tai palvelupisteestä. Lippu on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2022 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesälipun vaihto takaisin muuksi tuotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä (ei linja-autossa).

Lippu on hinnoiteltu matkustusvyöhykemäärien mukaan ja edullisimmillaan kortti maksaa
vain 75 euroa ja juniorilippu 50 euroa.

90 päivän kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi lisäladata.

Lue lisää kesän 2022 Kausi 90 pv tuotteesta: Kesälippu 90 pv myynnissä!

Eu:n vammaiskortti bussiliikenteessä
Matkustajana olevan vammaisen henkilön avustaja saa matkustaa ilmaiseksi, mikäli vammainen henkilö esittää henkilökohtaisen EU:n vammaiskortin, jossa on avustajantarvetta osoittava A-tunnus.

Joukkoliikenteen Waltti-kertakortti
Kertakortti on kertaladattava pahvinen kortti, johon voi ladata matkustusoikeutta hintaan 8 eur/vuorokausi. Kortin voi ostaa asiakaspalvelupiste Ruorista. Kortti on kätevä esimerkiksi matkailijoille tai muille alueella vierailijoille. Kortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimauksesat, eli ensimmäisestä matkasta.

Semel Reissu mobiililippu
Mobiililipun voimassaoloaika on ostohetkestä 90 minuuttia, ja se on ostettava ennen linja-autoon nousua.

Matkahuollon Etelä-Kymenlaakson seutulipun myynti päättyi 31.12.2019, lue lisää*

Lastenvaunujen kanssa matkustavat

Ukrainalaisten matkustus Kotkan seudun paikallisliikenteessä, lue lisää linkistä

Koirat, pyörät, maksaminen autoissa

Veteraanikortti 
Sotaveteraaneille tehdään maksuttomaan matkustamiseen oikeuttava matkakortti Waltti-palvelupisteessä. Matkustusedun käyttöönotto edellyttää henkilöllisyyden todistamista sekä tarvittavien veteraani- tai sotainvaliditodistusten esittämistä. Etu on voimassa 1.7.2016 alkaen Haminan ja Kotkan lisäksi myös Pyhtään alueen Waltti-liikenteessä.

Kaupunkipyörät:

Waltti-tuotteilla ei voi maksaa kaupunkipyörien käytöstä, vaan Kotkan ja Haminan kaupunkipyörien käyttöön tulee ostaa käyttöoikeus Donkey Republic -sovelluksella .

Katso lisää:

Kotkan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)

Haminan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)