Lipputuotteet ja hinnat


Waltti-matkaliput ja hinnat
Maksuvyöhykkeet

HUOM: 1.1.2023  – 30.4.2023 oli voimassa alennetut hinnat, 1.5.2023 hinnat palautuivat entiselleen. Lue lisää alkuvuoden alennuksesta: Alkuvuoden 2023 alennetut hinnat

Lipputuotteiden hinnasto 1.5.2023 alkaen , yhden sivun taulukko (.pdf)

Kesälippu 90 pv myynnissä 2.5.2023 – 19.6.2023 – lue lisää

Kotkan seudun liikenteen vuoroissa voi maksaa matkan käteisellä, Waltti-matkakortilla tai etukäteen ostetulla mobiililipulla (mm. Waltti Mobiili-sovellus). Pankkikortti käy maksuvälineenä vain pikkubussilla ajettavissa vuoroissa (Jyrkilä Oy:n ajamat  vuorot).

Kaupunkipyörän käyttö maksetaan Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä Donkey Republic -mobiilisovelluksella, lue lisää järjestelmän toimittavan Kaakau Oy:n sivuilta: Kaupunkipyörät Kaakau

Kuva maksuvyöhykkeistä:


PALVELUPISTEET:

KOTKA
Asiakaspalvelupiste Ruori
Kustaankatu 2
(kaupungintalon alakerta, käynti Keskuskadun puolelta)
Puh. 05 234 4444
Katso ohjeet soittamiseen

Aukioloajat

R-Kioski (Karhula)
Eteläinen Karjalantie 3 aukioloajat

HAMINA
Linnoituksen uimahallin kahvio, Puistokatu 1
Aukioloajat

PYHTÄÄ
Pyhtään kirjasto
Huutjärventie 30
Aukioloajat

Huomioita:

Välille 1.1.2023 – 30.4.2023 lippuhinnat olivat alennetut joukkoliikenteen väliaikaisen arvonlisäveron poistumisen myötä. Alennus oli pyöristyksistä riippuen pääosin noin 9-10 %, osassa lipuista hieman enemmän. 1.5.2023 lähtien hinnat ovat palautuneet ennallaan. Alennusajan 1.1. – 30.4.2023 hintataulukot ovat tässä: Kotkanseudun paikallisliikenteen hinnasto A4 tammi_huhtikuu_2023 (pdf, 1 sivu)

1)busseissa lippuja voi maksaa pääsääntöisesti vain käteisellä rahalla. Pankkikortilla voi maksaa toistaiseksi vain pikkubusseilla ajettavissa vuoroissa (Jyrkilä Oy:n ajamat vuorot).

2) Mobiililippujen kertamatkojen hinnat poikkeavat yllä olevista (esim. Waltti Mobiili-sovelluksessa hinta on käteistä halvempi, mutta Waltti-arvolippua kalliimpi).

3) Yllä olevien lisäksi myynnissä vuorokausilippu joko pahvisena Waltti-korttina (ks alla) tai Waltti mobiili-sovelluksesta. Pahvisen Waltti-kortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimaushetkestä ja Waltti Mobiilin vuorokausilipun voimassaolo ostohetkestä.

4) Toisen asteen opiskelijoilla, joilla matka on yli 10 km, on mahdollista hankkia Kelan tukema Waltti-kausilippu. Lue lisää Waltti-kaupan -sivulta tai lue lisää Kelan koulumatkatuki-sivuilta

5) Arvolippujen hiljaisen ajan alennus on voimassa arkisin klo 17.30  -23.59, viikonloppuisin sekä arkipyhinä. Senioreiden hiljaisen ajan alennus on arkisin klo 9-14 + 17.30 – 23.59 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä.

6) Liikenne Vuorelan vuoroissa, jotka näkyvät aikatauluissa Haminan alueella (linjat 74, 77 ja 78) , käyvät Waltti-tuotteista toistaiseksi 14.11.2022 lähtien vain Waltti-korttien kausituotteet (eivät arvotuotteet tai mobiililiput). Ko. vuoroilla käyvät lisäksi käteinen raha sekä Matkahuollon tuotteet (päivitys 1.11.2022)

7) Muiden kumppanien myymistä lipuista mobiililippuina kelpaavat Kotkan seudun paikallisliikenteeseen ostetut liput seuraavilta kumppaneilta: Semel Reissu, Matkahuolto / Reitit ja Liput, Onnibus.com (alkaen 4.1.2023).

Maksuvyöhykkeet, kartta

Matkakortti- ja matkustusehdot

Waltti-tuotteiden lataus/hankkiminen

Waltti-nettikaupassa, Kotkan Palvelupiste Ruorissa, Haminan Linnoituksen uimahallin palvelupisteessä sekä Pyhtään Huutjärven kirjaston palvelupisteessä  tehdyistä latauksista ei peritä mitään lisämaksua.

Waltti-kortin lataamisesta bussissa peritään 2 euron lataamismaksu. 

R-kioski perii asiakkaalta palkkion, joka on 3,06% (alv 0%) latauksen arvosta. Esimerkiksi aikuisen 30 päivän 1 vyöhykkeen kausituotteen 52 €:n lisäksi asiakkaalta peritään n. 2 €:n latausmaksu.

Uudet, toisen asteen opiskelijoiden KELA-tuetut kortit ovat saatavilla nettikaupasta, Ruorista, Huutjärven kirjastosta ja Haminan Linnoituksen uimahallista. Lisälataus onnistuu myös busseissa (huom: latausmaksu 2 euroa).

Uusi Waltti-matkakortti maksaa 5 € ja palvelupisteistä ostettava heijastava matkakorttikotelo 1 €.

Waltti-mobiililippu 
Kotkan, Haminan ja Pyhtään joukkoliikenteessä voi maksamiseen käyttää etukäteen ostettua mobiililippua. Maksumuoto on helppokäyttöinen tapa maksaa ja edullisempi kuin normaali käteismaksu. Lue lisää mobiililipuista: mobiililiput

Tavarakuljetus busseissa
Pyörät, lemmikit ja lastenvaunut

Lastenvaunujen kanssa matkustavat

Rollaattorien kanssa matkustavat voivat matkustaa ilmaiseksi kaupunkibussikalustolla arkisiin klo 9-14 Rollaattorin kanssa  (etu voimassa 2023 alusta – lue lisää)

Kymenlaakson paikallisbussien-ja lähijunien-yhteislippu (Waltti mobiili Kymenlaakso)
Kymenlaakson alueella on käytössä uudenlaisia vyöhykelippuja, jotka toteutetaan Kotkan kaupungin, Kouvolan kaupungin ja VR:n yhteistyönä.  Yhteislipputuote kelpaa sekä Kotka – Kouvola –junaan etä Kotkan seudun ja Kouvolan paikallisbusseissa. Tuote ostetaan Waltti mobiili -sovelluksen kautta valitsemalla alueeksi Kymenlaakso. Huom: muilla Waltti-tuotteilla ei voi matkustaa junissa! Huom2: Waltti mobiilin Kymenlaakso-lipun QR-koodi alkoi toimimaan Kotkan seudun bussien QR-lukijoissa vasta syyskuun lopulla 2022, tuota ennen lippu tuli näyttää kuljettajalle, joka tarkisti lipun voimassaolon.

Kesälippu 90 päivää
Kuten 30 päivän lippu, mutta tuotteen myyntiaika netissä ja palvelupisteissä on 1.5-16.6.2023. Tuotteen voi ostaa netistä tai palvelupisteestä. Lippu on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2023 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesälipun vaihto takaisin muuksi tuotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä (ei linja-autossa).

Lippu on hinnoiteltu matkustusvyöhykemäärien mukaan ja edullisimmillaan kortti maksaa
vain 75 euroa ja juniorilippu 50 euroa.

90 päivän kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi lisäladata.

Lue lisää kesän 2023 Kausi 90 pv tuotteesta: Kesälippu 90pv myyntiin vappuna

Eu:n vammaiskortti bussiliikenteessä
Matkustajana olevan vammaisen henkilön avustaja saa matkustaa ilmaiseksi, mikäli vammainen henkilö esittää henkilökohtaisen EU:n vammaiskortin, jossa on avustajantarvetta osoittava A-tunnus.

Joukkoliikenteen Waltti-kertakortti
Kertakortti on kertaladattava pahvinen kortti, johon voi ladata matkustusoikeutta hintaan 8 eur/vuorokausi. Kortin voi ostaa asiakaspalvelupiste Ruorista. Kortti on kätevä esimerkiksi matkailijoille tai muille alueella vierailijoille. Kortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimauksesat, eli ensimmäisestä matkasta.

Semel Reissu mobiililippu
Mobiililipun voimassaoloaika on ostohetkestä 90 minuuttia, ja se on ostettava ennen linja-autoon nousua.

Muut Mobiiliput: Kotkan seudun paikallisliikennelippuja voi ostaa myös seuraavista kumppanimyyntipaikoista: Matkahuollon Reitit  ja Liput-sovellus (syksystä 2021 lähtien – lue lisää Matkahuollon sivuilta) sekä Onnibus.com myyntikanavat (4.1.2023 alkaen – lue lisää Onnibus.com sivuilta).

Matkahuollon Etelä-Kymenlaakson seutulipun myynti päättyi 31.12.2019, lue lisää*

Vastaanottokeskusten asiakkaille yksi ilmainen 30 pv matkakortti Kotkan seudun paikallisliikenteeseen, lue lisää linkistä

Koirat, pyörät, maksaminen autoissa

Veteraanikortti 
Sotaveteraaneille tehdään maksuttomaan matkustamiseen oikeuttava matkakortti Waltti-palvelupisteessä. Matkustusedun käyttöönotto edellyttää henkilöllisyyden todistamista sekä tarvittavien veteraani- tai sotainvaliditodistusten esittämistä. Etu on voimassa Kotkan, Haminan ja Pyhtään alueen Waltti-liikenteessä.

Kaupunkipyörät:

Waltti-tuotteilla ei voi maksaa kaupunkipyörien käytöstä, vaan Kotkan ja Haminan kaupunkipyörien käyttöön tulee ostaa käyttöoikeus Donkey Republic -sovelluksella .

Katso lisää kaupunkipyöristä:

Kotkan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)

Haminan kaupunkipyörät (Kaakau.fi)