Kaukoliikenne ja junat

Kotkan ja Helsingin välillä sekä Haminan ja Helsingin välillä on päivittäin useita kaukoliikenteen vuoroja.  Juna kulkee Kotkasta Kouvolaan, josta on vaihtoyhteydet eri suuntiin

Linja-autojen kaukoliikenteen löytyvät esimerkiksi seuraavista palveluista (osassa myös junat):

www.matkahuolto.fi

www.pikavuorot.fi

www.perille.fi

Kaukoliikenteen linja-autoasemat Kotkassa sijaitsevat Kotkan keskustassa (Kotkansaari) Katariinantorilla (Kymenlaaksonkatu, karttalinkki ) sekä Karhulan keskustassa (Vesitorninkadun ja Vesivallintien risteys, karttalinkki).  Kotkassa lisäksi Sutelan liittymän pysäkeillä pysähtyy Helsingin suuntaan menevä kaukoliikenne. Sutelassa on myös liityntäpysäköintialue.

Haminassa linja-autoasema sijaitsee osoitteessa Rautatienkatu 2 (karttalinkki).

Pyhtäällä pääosa kaukoliikenteestä kulkee E 18 moottoritietä ja pysähdyspaikkoina on Pyhtään kk:n ja Siltakylän moottoritieliittymien pysäkit. Siltakylän pysäkeillä on myös liityntäpysäköintialue.

Junien osalta aikataulut löytyvät: www.vr.fi

Kotkan rautatieasema sijaitsee osoitteessa Kotkantie 1. Junien pääteasema Kotkan Satama sijaitsee Tornatorintiellä. Lisäksi Kotkassa ovat seisakkeet Paimenportti, Kyminlinna, Kymi sekä Tavastila. Kyminlinnan seisakkeelta on lyhyt matka esimerkiksi Karhulan ja Haminan suunnasta tulevien paikallisbussien pysäkeille.

Kotka-Kouvola – välin junamatkustamiseen on tarjolla Kotkan ja Kouvolan paikallisbussien ja Kotka-Kouvola – välin junassa kelpaavat yhteisliput Waltti-mobiili-sovelluksessa (alueeksi tulee valita Kymenlaakso).

Linkki VR:n asemat-sivulle